O nás

Informace o zpracování osobních údajů

Národní centrum pro rodinu, IČO: 65349296, se sídlem Průchodní 2, 602 00 Brno (dále také jen „správce“), tímto prohlašuje, že ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (toto nařízení bude dále označováno jen jako „GDPR“) zpracovává osobní údaje subjektů údajů pro svou činnost, a je tedy správcem osobních údajů (tj. osobou, která určuje způsoby a účely zpracování osobních údajů).

Zpracování osobních údajů

Národní centrum pro rodinu zpracovává osobní údaje zejména v následujících oblastech:

  • agenda související se správou a chodem NCR,
  • personalistická agenda,
  • agenda související s komunikací prorodinných organizací,
  • pořádání školení, kurzů a dalších akcí pro veřejnost,

Pro zpracování osobních údajů svědčí správci tituly plnění zákonné povinnosti, plnění smlouvy, oprávněného zájmu správce nebo třetí osoby nebo souhlasu se zpracováním osobních údajů uděleného subjektem údajů. Při zpracování osobních údajů se správce řídí zákonem stanovenými lhůtami a lhůtami stanovenými po pečlivém zvážení ve vnitřním předpise tak, aby nedocházelo k porušování práv subjektů údajů.

Práva subjektu údajů

Aby byla zajištěna možnost subjektů údajů rozhodovat v co možná nejširší míře o zpracování jejich osobních údajů, stanovuje GDPR řadu práv, která lze vůči jakémukoli správci údajů uplatnit. V případě, že se rozhodnete některé ze svých práv, obraťte se buď na správce, nebo přímo na našeho pověřence pro ochranu osobních údajů, čímž celý proces vyřizování žádosti urychlíte.

Vaším základním právem je kdykoli požadovat sdělení, zda správce zpracovává Vaše osobní údaje. Pokud je zpracováváme, máte právo požadovat jednu kopii všech osobních údajů, které o Vás zpracováváme. V případě, že zjistíte, že zpracovávané údaje nejsou přesné, máte právo požadovat opravu osobních údajů. Pokud dojdete k názoru, že Vaše osobní údaje nezpracováváme po právu, můžete uplatnit právo na výmaz osobních údajů. Pokud konečně nebudete s čímkoli spokojeni nebo si budete myslet, že jsme Vaši žádost nevyřídili tak, jak jsme měli, máte právo obrátit se se stížností na Úřad pro ochranu osobních údajů.

Dovolujeme si zdůraznit, že ať jste ke správci v jakémkoli poměru, nehrozí Vám na základě uplatnění těchto práv žádné riziko a správce s Vámi v budoucnu nebude zacházet o nic hůře než před uplatněním práv. Je naším zájmem zpracovávat osobní údaje zákonně a řádně a nepoškozovat Vaše práva. Pokud máte pochybnosti, že se nám to daří, budeme rádi, když nás na to upozorníte.

V případě dotazů, nebo pokud si přejete uplatnit výše popsaná práva, obraťte se, prosíme, prostřednictvím e-mailu na statutárního zástupce Ing. PhDr. Marii Oujezdskou oujezdska@rodiny.cz.              

                                                                          Ing. PhDr. MarieOujezdská, statutární zástupce NCR

Národní centrum pro rodinu

 

Národní centrum pro rodinu (NCR) je nestátní neziskovou organizací, jejímž cílem je monitorovat společenské podmínky, které se vztahují k rodině, podporovat a iniciovat prorodinné aktivity v naší zemi, přinášet zahraniční zkušenosti v oblasti rodinné politiky i konkrétní nabídky pro rodiny, podporovat zdravé, fungující rodiny a pomáhat vytvářet prorodinné klima ve společnosti. Bylo založeno v r. 1996 Českou biskupskou konferencí a jeho činnost respektuje zorný úhel pohledu katolické církve. V pastorační práci se angažuje jako koordinační a informační centrum pro diecézní a regionální centra pro rodinu.

Centra pro rodinu v ČR

Diecézní centra pro rodinu

Děkanátní a regionální Centra pro rodinu

Rodinná politika v odkazech

Ministerstvo práce a sociálních věcí/Rodinná politika

Rodinná politika Jihomoravského kraje

Národní týden manželství

Výzkumný ústav práce a sociálních věcí/Výzkum rodiny

Audit familyfrindlycommunity

 

Zahraniční

Australian Institute of Family Studies: 
http://www.aifs.org.au/

Bertelsmann Faundation Germany: 
http://www.bertelsmann-stiftung.de/index.cfm

Catholic Familyland (USA): 
http://www.familyland.org./

Centre for Family Research, University of Cambridge: 
http://www.sps.cam.ac.uk/CFR/

Dept of Social, Community and Family Affairs (Irsko): 
http://www.welfare.ie/

Families Worldwide(USA): 
http://www.fww.org/

Families, Youth&Community Care Queensland: 
http://www.families.qld.gov.au/

Federation of Fatherhood Movements (Francie): 
http://perso.wanadoo.fr/ev/FMCP/

Focus on the Family (USA): 
http://www.family.org/

Christian Family Movement (USA): 
http://www.cfm.org/

Katholische Universität Eichstätt (Německo): http://www.ku-eichstaett.de/

Katolická církev na Slovensku: http://www.kbs.sk/

Österreichisches Institut für Familienforschung: 
http://www.oif.ac.at/online.htm

The American Family Association: 
http://www.afa.net/

The American Family Policy Institute: 
http://www.familypolicy.com/

The European Observatory on National Family Policies at the Austrian Institute for; Family Studies: 
http://europa.eu.int/comm/employment_social/eoss/index_en.html

The Family Research Council (USA): 
http://www.frc.org/

The Vanier Institute of the Family (Kanada): 
http://www.vifamily.ca/

Vatikán – stránky Svatého stolce: 
http://www.vatican.va/

A Kluby ČR, o.p.s.

Poskytující pomoc a podporu osobám závislým na alkoholu, lécích a hazardním hráčství, včetně pomoci jejich rodinám a blízkým. Nově byl spuštěn i provoz on-line poradenství.

Aqua vitae

Linka pomoci a poradna (nejen) pro ženy v tisni